Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Workshop Jobcrafting
Sleutelen aan je baan. Naar een betere baan zonder weg te gaan. Deze workshop geeft je de mogelijkheid om weer meer plezier in je bestaande werk te krijgen. Op interactieve wijze ga je aan de slag om hier je eerste stappen in te zetten. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden die er zijn om anders naar je bestaande werk te kijken en te onderzoeken waar je zelf invloed op kunt uitoefenen. Werk wordt zo weer leuk en geeft energie.

Deze workshop wordt ook incompany aangeboden. Ook individuele begeleiding bij jobcraften is mogelijk.

Workshop Doe jij echt wat je wilt!
Je wilt een nieuwe stap zetten in je loopbaan maar je weet niet hoe? Dan is deze workshop wat voor jou. De workshop is een startpunt voor mensen die zich willen oriënteren op hun (levens)loopbaan. In 2.5 uur tijd krijg je alle ingrediënten om een vervolgstap te zetten. Je gaat naar huis met persoonlijk advies en een hand-out met informatiemateriaal.

Nieuwe data volgen. Bij interesse graag laten weten, er is een beginnende aanmeldingslijst. Bij voldoende interesse zullen datum suggesties worden afgestemd.

Loopbaangesprekken in groepen
Samen op zoek en in gesprek naar een leven of werk dat echt bij jou past.
Vaak werkt het erg stimulerend en inspirerend om gezamenlijk aan de slag te gaan met je loopbaan. Je kunt elkaar helpen en ondersteunen, bevestigen en bevragen. De groep kan variëren tussen de vier en zeven deelnemers. In een workshop van drie dagen, verspreid over enkele weken, gaan wij samen aan de slag met ieders loopbaanvraag.

De volgende thema’s zullen aan de hand van uiteenlopende opdrachten aan de orde komen.

  • Wie ben ik? Welke bagage breng je mee? Wat is je levensverhaal en levensthema? Wat zijn je persoonlijke waarden en drijfveren?
  • Wat kan ik? Wat zijn je benutte en onbenutte talenten, je belemmeringen. Wat is je huidige situatie: op welk kruispunt bevind je je, welke wegen liggen open, welke wegen zijn gesloten. Keuzes maken.
  • Wat wil ik? Dromen met werkelijkheid verbinden, branche- en functieoriëntatie, netwerken.
  • Hoe ga ik dat doen? Het uitstippelen van de route. Plan van aanpak.

Ter voorbereiding maakt iedereen thuis opdrachten.

Nieuwe data volgen. Bij interesse graag laten weten, er is een wachtlijst. Bij voldoende interesse zullen datum suggesties worden afgestemd.

Wat u ook moet weten.

Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar. Er moet voor de fiscus sprake zijn van „individuele advisering voor sollicitatieactiviteiten, carriere adviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops. Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je inclusief de BTW voor de inkomsten belasting als scholingskosten aftrekken.
Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet.
Er is een drempel van 250 euro, de kosten zijn alleen aftrekbaar als ze werkelijk betaald zijn in het jaar waarover belastingaangifte wordt gedaan.