Coaching leven en loopbaan

Coaching bij loopbaankeuzes

Ben je bezig met een heroriëntatie op je leven en of werk en wil je nieuwe stappen zetten? Dan herken je je hier vast wel in.

  • Ik ben je op zoek naar werk, maar weet niet echt wat ik wil of kan en hoe ik de volgende stap zet?
  • Mijn werk vraagt meer energie dan je ervoor terugkrijgt.
  • Ik word onvoldoende gezien of gewaardeerd op mijn werk.
  • Het wordt tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan, ik wil iets anders, maar wat dan?
  • Ik heb een leuke baan, maar er is toch meer dan werken…… wat wil ik nou eigenlijk?
  • Kinderen uit huis of baan gestopt, wat nu?
  • Ik heb zoveel talenten, hoe kan ik deze op een leuke, zinvolle manier inzetten?

Het is goed je te bezinnen welke weg je hierin te gaan hebt. Wil je aan de slag met wat echt belangrijk is in je leven, met wat je energie geeft en hoe je je talenten en kwaliteiten zo optimaal mogelijk inzet? Ik wil je daarbij graag op weg helpen. Ik coach individueel en in groepen en ik geef workshops.

Als je blijft nadenken voordat je een stap zet sta je voortdurend op een been

Loopbaantraject:  Wat wil je echt?

Uitgangspunt
In een loopbaantraject is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. We gaan immers samen op weg en maken een soort wandeling door jouw leven en loopbaan waarin persoonlijke zaken aan de orde komen. Daarom is de onderlinge klik en vertrouwen van belang. Wij hebben een kennismakingsgesprek en beslissen samen of we doorgaan.

Vragen & antwoorden
Jouw loopbaanvraag is het uitgangspunt voor het vervolg. Wat wil je leren, waar sta je nu en wat is je gewenste loopbaanperspectief? In dit traject kijken we terug op je leven en werk. Welke hobbels en uitdagingen ben je tegengekomen? We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, drijfveren en inspiratiebronnen. Waar sta je voor? Wat is voor jou belangrijk? Waar krijg je energie van? En waarin wordt je belemmerd? Vaak blijkt dat je een aantal overtuigingen over jezelf en de wereld hebt (b.v “Wie zit er nou op mij te wachten?”) die je belemmeren een nieuwe stap te zetten. Als je inzicht krijgt in deze belemmeringen en hoe je deze kunt plaatsen, ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden.

Aan de hand van diverse (schriftelijke) oefeningen en opdrachten wordt het beeld van wie je bent, wat je wilt en kunt, steeds duidelijker. Met een realistisch en passend loopbaanperspectief kun je door het opgebouwde zelfinzicht met vertrouwen in beweging komen en nieuwe stappen nemen. Je komt weer op koers.

Traject
Voordat wij samen aan de slag gaan, hebben we een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Dan onderzoeken wij je vragen en mogelijke oplossingen. Daarna ontvang je een offerte voor het traject dat wij samen kiezen. De gesprekken vinden in principe in Zeist plaats.

Het koersonderzoek bestaat uit zes tot acht gesprekken van twee uur. Tussen deze gesprekken plannen we voldoende tijd om de opdrachten uit te werken. Je maakt een persoonlijk actieplan. Houd rekening met een doorlooptijd van circa vier maanden. In sommige situaties kan gekozen worden voor een verkort traject. Aanvullende jobcoaching is ook mogelijk. Indien gewenst kan een traject verlengd worden door extra aandacht te besteden aan het vinden van de baan die je ambieert. Je leert dan te netwerken, te solliciteren en je goed te presenteren. Het komt nogal eens voor dat we dit deels al binnen de eerste 6 gesprekken kunnen oppakken.

Job-coaching

Je weet wat je wilt en kunt. Je weet in welke branche of sector je wilt werken.
Dan is het van het belang aan de slag te gaan met netwerken, inzetten van de social media, je cv te maken, je brief te schrijven en je voor te bereiden op je sollicitatie gesprek. Na een paar coachingsgesprekken ken je de kneepjes en kan je goed voorbereid solliciteren.

Coaching on the job

Coaching on the job is gericht op het verbeteren van het persoonlijke functioneren op het werk, waarbij de effectiviteit rondom knelpunten wordt aangepakt. Door middel van 360° feedback, vragen en confrontatie wordt je een spiegel voorgehouden zodat je je bewust wordt van wat je doet en waarom.

Door bewustwording creëer je de mogelijkheid om gedrag constructief te veranderen. Hierdoor zal je efficiënter en effectiever werken en zullen vaardigheden en resultaten toenemen. In het verlengde hiervan kan het zijn dat er gecoacht dient te worden op de relatie op het werk: tussen jou en je leidinggevende of collega’s. Dit biedt mogelijkheden om je zelfbewustzijn te vergroten en leert beide partijen om beter met elkaar te communiceren. Ik kijk naar de manier waarop beiden communiceren, welke rollen beiden innemen ten opzichte van elkaar en welke patronen daarin te herkennen zijn.

 

Wat u ook moet weten.

Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar.
Er moet voor de fiscus sprake zijn van „individuele advisering voor sollicitatieactiviteiten, carriere adviezen, psychologische tests, ondersteunende
workshops. Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je inclusief de BTW voor
de inkomsten belasting als scholingskosten aftrekken.
Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet.
Er is een drempel van 250 euro, de kosten zijn alleen aftrekbaar als ze werkelijk betaald zijn in het jaar waarover belastingaangifte wordt gedaan.